قهوه اُله یا قهوه با شیر (Café au Lait)

نوشته شده توسط:R M.K | ۱ دیدگاه
 قهوه اُله یا قهوه با شیر (Café au Lait)
 این قهوه نسخه‌ی فرانسوی کافه لاته‌ی ایتالیایی است که نصف آن از قهوه‌ی غلیظ و نصف دیگر آن از شیر تشکیل شده است و تفاوت آن با کافه لاته در شیوه‌ی دم کردن قهوه و نوع داغ کردن شیر و نیز نسبت قهوه به شیر در آن می‌باشد و . . .

این قهوه نسخه‌ی فرانسوی کافه لاته‌ی ایتالیایی است که نصف آن از قهوه‌ی غلیظ و نصف دیگر آن از شیر تشکیل شده است و تفاوت آن با کافه لاته در شیوه‌ی دم کردن قهوه و نوع داغ کردن شیر و نیز نسبت قهوه به شیر در آن می‌باشد. 


ابزار لازم:
- قهوه‌ساز فیلتری-قطره‌ای (کافی‌میکر) یا فرنچ پرس یا ائروپرس
- شیرجوش یا کاسه‌ی مخصوص مایکروفر
- اجاق گاز یا مایکروفر
- دماسنج مخصوص مایعات
- قاشق غذاخوری و چای‌خوری

ابزار لازم برای پذیرایی:
- فنجان یا ماگ قهوه‌خوری بزرگ (با گنجایش ۲۴۰ میلی‌لیتر)

مواد اولیه
مواد اصلی:
- یک پیمانه (معادل ۲۴۰ میلی‌لیتر) قهوه‌ی غلیظ و پررنگ
- یک پیمانه (معادل ۲۴۰ میلی‌لیتر) شیر پرچرب

مواد اختیاری:
- ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری خامه‌ی پرچرب هم‌نزده
- شکر یا عسل
- اسانس یا پودر دارچین، کاکائو یا وانیل

مواد تزئینی:
- پودر شکلات یا پودر دارچین
- کمی خامه‌ی زده‌شده

مراحل تهیه

۱. ابتدا قهوه‌ی دلخواه‌تان را در قهوه‌ساز فیلتری-قطره‌ای و یا فرنچ پرس و یا هر دستگاه دیگری که قهوه‌ی غلیظی به شما تحویل می‌دهد دم کنید. بهتر است درجه‌ی برشتگی دانه‌های قهوه‌تان بالا باشد و درجه‌ی درشتی آن‌ها نیز متوسط رو به ریز باشد. به ازای هر پیمانه آب یک قاشق غذاخوری سرپُر (حدود ۷ گرم) از پودر قهوه‌تان را به مخزن قهوه‌ساز اضافه کنید.  cafe au lait 1
 ۲. یک پیمانه شیر پرچرب سرد را در یک شیرجوش بر روی گاز داغ کنید تا رویه‌ی نازکی بر روی آن تشکیل شود. لزومی ندارد بر روی شیرتان کف ایجاد شود، همین که داغ شود کافی‌ست. مواظب باشید دمای شیر هرگز از ۷۰ درجه بالاتر نرود چراکه در آن صورت می‌سوزد و مزه‌ی بدی پیدا می‌کند. برای تشخیص دمای شیر از یک دماسنج استفاده کنید و یا با استفاده از حس لامسه‌ی انگشتان‌تان داغی شیر را بسنجید. هم‌چنین می‌توانید شیر را داخل یک کاسه‌ی بدون در بریزید و با قرار دادن در مایکروفر به مدت ۴۰ ثانیه گرم کنید. cafe au lait 2
۳. شیر داغ را درون ماگ یا فنجان بزرگ قهوه‌خوری‌تان خالی کنید. سپس به همان اندازه قهوه‌ی داغی که تازه دم کرده‌اید را نیز در فنجان خالی کنید و با قاشق هم بزنید. بهتر است اول شیر را بریزید و سپس قهوه را بر روی آن بریزید.
۴. می‌توانید در صورت تمایل نصف قاشق چای‌خوری شکر و یا عسل نیز به فنجان‌تان اضافه کنید و هم بزنید. هم‌چنین می‌توانید مقداری اسانس یا پودر دارچین، وانیل و یا پودر کاکائو به محتویات فنجان اضافه کنید.
۵. برای تزئین می‌توانید اندکی خامه‌ی زده‌شده بر روی فنجان بریزید و با پودر شکلات یا دارچین آن را تزئین کنید.
cafe au lait 3
می‌توانید در صورت تمایل مقدار شیر لازم را نصف کنید و به ازای نصف دیگر ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری خامه‌ی پرچرب را با شیر مخلوط کنید و حرارت دهید (یعنی به جای یک پیمانه شیر، نصف پیمانه شیر به اضافه‌ی ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری خامه استفاده کنید). در این صورت میزان کالری قهوه‌ی اُله‌تان بیشتر خواهد بود. هم‌چنین می‌توانید به جای شیر داغ معمولی مقدار کف شیر نیز بر روی شیر داغ‌تان ایجاد کنید و آن را بر روی قهوه‌تان بریزید، اما در این صورت نوشیدنی شما بیشتر شبیه به کافه لاته‌ی ایتالیایی خواهد بود. هم‌چنین می‌توانید قهوه‌ی مورد نیازتان را در دستگاه اسپرسو دم کنید (کاری که در بسیاری از کافه‌ها انجام می‌دهند)، که در آن صورت نوشیدنی‌تان بیشتر شبیه به کافه لاته خواهد بود. در واقع تفاوت اصلی کافه اُله با کافه لاته در ساده بودن کافه اُله است که به تجهیزات خاصی نیاز ندارد و در قید و بند تشکیل کف شیر بر روی نوشیدنی نیز نمی‌باشد. هم‌چنین نسبت قهوه به شیر در کافه اُله ۱ به ۱ است حال آن که در کافه لاته این نسبت ۱ به ۲ می‌باشد. 
  • manicure

    manicure

    • ۱۳۹۶/۰۱/۱۹ - ۱۸:۲۶:۲۰

    It's hard to come by educated people about this subject, but you
    sound like you know what you're talking about!
    Thanks


ارسال نظر برای این مطلب غیر فعال شده است!