اسپرسوی ساده (Basic Espresso)

نوشته شده توسط:R M.K | ۲ دیدگاه
 اسپرسوی ساده (Basic Espresso)
 اسپرسوی ساده‌ی ایتالیایی پایه‌ی بسیاری از نوشیدنی‌های قهوه هم‌چون لاته و کاپوچینو است که خود انواع مختلفی دارد. تفاوت اسپرسو با قهوه‌ای که به شیوه‌های دیگر دم شده در غلظت بالای آن است. برای دم کردن یک فنجان اسپرسو دانه‌های قهوه‌ی بسیار ریز را از فشار بسیار زیادی عبور می‌دهند و . . .

اسپرسوی ساده‌ی ایتالیایی پایه‌ی بسیاری از نوشیدنی‌های قهوه هم‌چون لاته و کاپوچینو است که خود انواع مختلفی دارد. تفاوت اسپرسو با قهوه‌ای که به شیوه‌های دیگر دم شده در غلظت بالای آن است. برای دم کردن یک فنجان اسپرسو دانه‌های قهوه‌ی بسیار ریز را از فشار بسیار زیادی عبور می‌دهند و در نتیجه لایه‌ی کرم crema غلیظی روی آن را می‌پوشاند. «اسپرسو» در زبان ایتالیایی به معنای «سریع» است و علت نام‌گذاری این قهوه سریع بودن فرایند دم شدن آن است.

برای تهیه‌ی یک شات اسپرسو دمای آب دستگاه اسپرسو باید بین ۹۰ تا ۹۶ درجه باشد و هرگز بالاتر از ۹۶ نرود، فشار دستگاه نیز باید حداقل ۹ واحد bar باشد و فرایند گرفتن شات اسپرسو از دستگاه باید بین ۲۰ تا ۳۰ ثانیه طول بکشد. یک شات اسپرسوی سینگل حجمی برابر با ۳۰ تا ۴۵ میلی‌لیتر و یک شات اسپرسوی دوبل حجمی برابر با ۶۰ تا ۷۵ میلی‌لیتر دارد. 

ابزار لازم: 

- دستگاه اسپرسو مجهز به فیلتردستی و مخزن جوشاندن آب (با دمای ۹۵ درجه)

 - آسیاب دندانه‌ای

- پیمانه‌ی اندازه‌گیری

           

ابزار لازم برای پذیرایی:

- فنجان قهوه‌خوری کوچک یا نیم‌فنجان با گنجایش ۶۰ تا ۹۰ میلی‌لیتر

- زیردستی کوچک برای زیر فنجان

 

مواد اولیه:

 مواد اصلی:

- ۷ یا ۱۴ گرم پودر قهوه‌ی اسپرسو (با دانه‌های بسیار ریز و درجه‌ی برشتگی نسبتاً بالا)

- ۲۵ تا ۳۰ میلی‌لیتر آب برای یک شات اسپرسوی سینگل و یا ۵۰ تا ۶۰ میلی‌لیتر آب برای شات دوبل

- کمی آب داغ برای گرم کردن فنجان قهوه‌خوری

 مواد اختیاری:

- شکر

- بیسکاتی biscotti

۱. دستگاه اسپرسو را روشن کنید تا گرم شود. وقتی چراغ آن روشن شد دستگاه به حرارت دلخواه رسیده است. در همین حین فنجان قهوه‌خوری‌تان را یا توسط دستگاه و یا در مایکروفر و یا با گرداندن مقداری آب جوش در آن گرم کنید.

espresso 1

۲. پس از آن که دستگاه گرم شد ۷ گرم پودر قهوه‌ی اسپرسو را به وسیله‌ی یک آسیاب دندانه‌ای مستقیماً داخل فیلتردستی آسیاب کنید، سپس پودر را تراز کنید و بکوبید. (برای گرفتن یک شات اسپرسوی دوبل از ۱۴ گرم پودر قهوه استفاده کنید). سپس فیلتردستی مملو از پودر قهوه را به سر اصلی group head دستگاه اسپرسویتان وصل کنید. 

espresso 8

۳. اکنون دکمه‌ی «یک فنجان» (سینگل) و یا «دو فنجان» (دوبل) دستگاه را بزنید. در اغلب دستگاه‌ها این دکمه‌ها وجود دارند و خودشان بر روی مقدار آب مناسب تنظیم شده‌اند در نتیجه نیازی نیست شما مقدار آب را به دقت کنترل کنید. اگر این دکمه‌ها وجود نداشتند به ازای هر شات اسپرسوی سینگل ۲۵ تا ۳۰ میلی‌لیتر و به ازای هر شات اسپرسوی دوبل ۵۰ تا ۶۰ میلی‌لیتر آب داخل مخزن آب دستگاه بریزید و دکمه‌ی شروع را فشار دهید.

espresso 7

۴. اکنون ۲۵ ثانیه صبر کنید تا تمامی قهوه اسپرسو از دستگاه بیرون آید و به داخل فنجان بریزد. رنگ قهوه باید در ابتدای بیرون آمدن از داخل دستگاه به رنگ قهوه‌ای بادام‌زمینی باشد و به مرور کم‌رنگ‌تر شود. اگر ۲۵ ثانیه گذشت و هنوز مقدار قهوه‌ی لازم برای تکمیل شدن حجم شات سینگل یا دوبل‌تان داخل فنجان نریخته بود، می‌توانید تا ۳۰ ثانیه نیز صبر کنید، اگر تا آن زمان به حجم مورد نظر قهوه رسیدید، قهوه‌تان سینگل یا دوبل بلند luongo یا long خواهد بود و کافئین بیشتری خواهد داشت. اما اگر با گذشت تنها ۲۰ ثانیه از شروع بیرون ریختن قهوه از دستگاه تمامی قهوه به داخل فنجان‌تان ریخته شده بود، آن‌گاه قهوه‌تان اسپرسوی سینگل یا دوبل کوتاه ristretto یا short خواهد بود و کافئین کمتری خواهد داشت. هرگز اجازه ندهید فرایند بیرون ریختن قهوه از دستگاه کمتر از ۲۰ ثانیه و یا بیشتر از ۳۰ ثانیه طول بکشد زیرا در آن صورت مزه‌ی بدی پیدا خواهد کرد.

espresso 9

۵. می‌توانید نصف قاشق چای‌خوری شکر در اسپرسویتان حال کنید. در اغلب کشورها مرسوم است که برای پذیرایی  یک عدد بیسکاتی biscotti کنار فنجان اسپرسو بگذارند.

espresso11

  • manicure

    manicure

    • ۱۳۹۶/۰۱/۱۹ - ۲۰:۲۰:۳۲

    Thanks for a marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you may be a great author.I will make sure to bookmark your blog and definitely will come back in the future.

    I want to encourage you continue your great posts, have a nice weekend!

  • Taren

    Taren

    • ۱۳۹۶/۰۲/۱۷ - ۰۹:۱۵:۰۳

    Thanks for finally writing about >_______ ____ (Basic
    Espresso) <Loved it!


ارسال نظر برای این مطلب غیر فعال شده است!